MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » , » OMEGA GUARD SHAKLEE MERAWAT ASTHMA & LELAH?

OMEGA GUARD SHAKLEE MERAWAT ASTHMA & LELAH?

Written By Hana Azleen on Friday, 21 June 2013 | 10:11

Assalamualaikum,

Lately ni banyak sangat dengar masalah anak-anak kecil batuk berkahak. Budak kecik kan mana la pandai nak buang kahak. So inisiatifnya parents bawak la ke klinik/hospital untuk amik neb or rawatan lebih lanjut. Baru-baru ni ofcmate saya anak dia 6bulan pun mcm tu jugak kena admit PICU terus untuk doc monitor dgn lebih rapi dan terkawal untuk sembuhkan si anak kecil itu. Kesian tgk bila anak-anak kecil ni kena neb. Komfirm meraug-raung and doc da diagnose anak member saya tu ada Pneumonia. Tringat saya masa kecil dl pun ada Pneumonia (family history – memang semua ada Asthma) and my parents do the best thing that they can do. Alhamdulillah sampai sekarang tiada serangan asma lagi. Tq dear parents!


Penyakit asma atau lelah antara penyakit yang agak common dewasa ini di kalangan kanak-kanak. (Ini berdasarkan pengalaman saya sendiri). Seingat saya, masa zaman kanak-kanak dulu, tak ramai kawan yang menghidap asma ni. Tapi sekarang, memang kerap dengar anak kawan-kawan yang warded sebab bronchitis, atau terpaksa ambil neb sebab masalah radang saluran pernafasan. Ini MUNGKIN disebabkan faktor persekitaran yang banyak pencemaran serta gaya hidup dan amalan pemakan yang tidak sihat.



Asthma merupakan penyakit saluran pernafasan yang kronik , di mana saluran pernafasan tersebut menjadi sensitif kepada alergen (faktor persekitaran, makanan etc). Ini menjadikan saluran pernafasan tersebut mengecut, bengkak dan mengeluarkan mukus apabila terdedah kepada alergen-alergen tersebut. Ini menjadikan pengidap asthma susah untuk bernafas apabila mendapat serangan asthma.

Kanak-kanak yang mengidap asthma boleh diketogorikan kepada 2 kumpulan utama. Asthma yang tidak kerap (mild intermittent asthma) dan Asthma yang kerap (Persistent Asthma). Bagi mereka yang megidap asthma yang kerap, simptom-simptom sperti di atas berlaku lebih kerap dan lebih teruk. Jika anak anda mengidap Asthma yang kerap maka perlulah bagi mereka untuk mendapatkan rawatan pencegahan dimana doktor pakar akan memberi ubat untuk mengawal penyakit anak anda supaya mereka boleh menjalani kehidupan yang riang dan penyakit mereka tidak menjadi bertambah teruk.






Pengambilan inhaler semasa serangan asma berlaku dapat melegakan pesakit. Namun, sampai bila pesakit terpaksa bergantung kepada inhaler semata-mata? Apakah cara terbaik untuk mengatasi penyakit asma ini?


Bagaimanakah suplemen Omega-3 mampu mengatasi penyakit asma?

"Omega-3 fatty acids are known to reduce inflammation. Because asthma is a disease caused by airway inflammation that leads to airway hyper-responsiveness and airway narrowing, and because Eskimos, who eat large amounts of fish have a low rate of asthma, researchers theorized that fish oil might benefit asthma sufferers."
Sumber: LiveStrong


Terdapat kajian yang mendapati pengambilan asid lemak Omega-3 serba sedikit membantu mengatasi penyakit lelah. Asid lemak Omega-3 bersifat antiradang. Kerana itu ia sangat baik diambil oleh mereka yang mengalami masalah berkaitan keradangan, seperti asma (radang pernafasan), Artritis reumatoid, dan sebagainya.

Terdapat pelbagai sumber minyak ikan atau Omega-3 di pasaran. Yang mana satukah pilihan yang terbaik?






Omega Guard Shaklee adalah Omega-3 paling selamat kerana menjalani proses penyulingan proprietari 3 molekul yang mengekstrak Omega-3 yang tulen dan juga menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB. Omega 3 Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk.




Kini, saya juga amalkan Omega Guard pada SaufeeRizqy supaya dapat mencegah penyakit Asthma ini dari awal since famili history memang ada penyakit ini. And saya xnak anak saya admit hospital semula. (Penah admit awal tahun 2013 sebab demam tinggi and saluran pernafasan sempit - bila cakap saluran pernafasan sempit as a parents kita kena aware apa perlu buat & rawatan selanjutnya). Jangan main-main erh bila si anak kecil ni ada simptom pernafasan sempit. memang boleh dirawat dan sentiasa beringat serta jaga pantang larang.

** Omega Guard boleh diambil oleh semua peringkat umur.


Testimoni jom baca:






untuk pesanan & keterangan lanjut sila hubungi saya (Hana):

SMS/Call/Whatsapp: 012-2365414

FB : FB HANA

Emel: hanna.azleen@gmail.com





0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Popular Posts

About Me

My photo

Assalamualaikum!!! 
Saya Hanna, MamaSaufee. Saya Independent Distributor Shaklee.
Sekiranya anda berminat boleh dptkan Produk Shaklee daripada saya.
Hubungi terus saya:
SMS/Whatsapp/Call : 012 - 236 5414