MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » , » VIVIX & STOP SMOKING

VIVIX & STOP SMOKING

Written By Hana Azleen on Tuesday, 21 January 2014 | 13:21



Assallammualaikum & hye readers!

Saya try untuk update blog ni sehari sekali. Insyallah..

Ok kali ni saya nk cerita psl Vivix yang mana amat berguna kepada PEROKOK TEGAR yang nk berhenti merokok. Merokok merbahayakan kesihatan. Semua orang tahu kan pasal ni? Beberapa info psl ROKOK.



A. Zat Berbahaya dalam Rokok
1. Nikotin
Zat ini mengandung candu bisa menyebabkan seseorang ketagihan untuk trus menghisap rokok
Pengaruh bagi tubuh manusia :

menyebabkan kecanduan / ketergantungan
merusak jaringan otak
menyebabkan darah cepat membeku
mengeraskan dinding arteri

2. Tar
Bahan dasar pembuatan aspal yang dapat menempel pada paru-paru dan bisa menimbulkan iritasi bahkan kanker
Pengaruh bagi tubuh manusia :

membunuh sel dalam saluran darah
Meningkatkan produksi lendir diparu-paru
Menyebabkan kanker paru-paru

3. Karbon Monoksida
Gas yang bisa menimbulkan penyakit jantung karena gas ini bisa mengikat oksigen dalam tubuh.
Pengaruh bagi tubuh manusia :

mengikat hemoglobin, sehingga tubuh kekurangan oksigen
menghalangi transportasi dalam darah

4. Zat Karsinogen
Pengaruh bagi tubuh manusia :

Memicu pertumbuhan sel kanker dalam tubuh

5. Zat Iritan

Mengotori saluran udara dan kantung udara dalam paru-paru
Menyebabkan batuk

Zat-zat asing berbahaya tersebut adalah zat yang terkandung dalam dalam ASAP ROKOK, dan ada 4000 zat kimia yang terdapat dalam sebatang ROKOK, 40 diantaranya tergolong zat yang berbahaya misalnya : hidrogen sianida (HCN) , arsen, amonia, polonium, dan karbon monoksida (CO).




B. Bahaya Rokok
1. Penyakit Jantung

2. Penyakit Paru-paru

3. Pelbagai Kanser

4. Diabetes

5. Impontensi

6. Buta

7. Penyakit Mulut

8. Gangguan Pernafasan


C.Cara Berhenti Merokok

1. Niat yang sungguh-sungguh untuk berhenti merokok.
2. Belajar membenci rokok
3. Bergaullah dengan orang yang tidak merokok
4. Sering-sering pergi ke tempat yang ruangannya ber-AC
5. Pindahkan semua barang-barang yang berhubungan dengan rokok.
6. Jika ingin merokok, tundalah 10 menit lagi.
7. Beritau teman dan orang terdekat kalau kita ingin berhenti merokok.
8. Kurangi jumplah merokok sedikit demi sedikit.
9. Hilangkan kebiasaan Bengong atau menunggu.
10. Sering-seringlah pergi ke rumah sakit, agar tau pentingnya kesehatan.
11. Cari pengganti rokok, misalnya chewing gum atau gula.
12. Cuba dan cuba lagi jika masih gagal.

Atau

Cuba mengambil Vivix Shaklee dengan konsisten sekurang-kurangnya 2 botol.
Insyaallah pasti berjaya meninggalkan terus habit merokok.
Nak tau apa yang best sangat tentang Vivix Shaklee sampaikan perokok tegar pun boleh berhenti merokok? Jom saya sharekan sedikit info tentang Vivix Shaklee yang sangat marvelous tu.. 





Muscadine Grape – Mengandungi Resveratrol yang sangat bermanfaat untuk merawat pelbagai jenis penyakit seperti Gout, kanser, diabetis, darah tinggi dan lain-lain.

Purple Carrot – Sumber antioksidan yang tinggi yang penting untuk melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Elderberry – Mengandungi flavanoids yang sangat penting untuk membantu menguatkan sistem imun, meredakan asthma, mengawal tahap kolestrol dan melindungi daripada serangan jantung dan strok.

Polygonum Cuspidatum atau dikenali sbg Knotweed Jepun – Sumber resveratrol selain muscadine grape penting untuk memberikan tenaga dan menurunkan berat badan.


Apa beza Vivix Shaklee dengan kaedah berhenti rokok yang lain. Bezanya ialah kaedah lain menggunakan pendekatan ‘penggantian nikotin’. Manakala Vivix pula menggunakan pendekatan 'BUANG NIKOTIN'. Sebab tu lah perokok tegar yang berhenti rokok dengan Vivix akan rasa pahit dan tepu bila merokok selepas mengamalkan Vivix.

Selain tu yang bestnya Vivix Shaklee ni ialah bukan sekadar membantu perokok tegar berhenti merokok. Ia juga bantu memperbaiki tubuh mereka bermula daripada sel-sel selular. Maksudnya, bekas perokok tegar juga akan dapat kesan sampingan yang positif kepada kesihatan mereka.

Antara testimoni best pengguna Vivix, jom kita tengok video ni http://youtu.be/63y35enT9XI



Jadi.. Jangan pentingkan diri anda, berhentilah merokok. Fikirkan tentang orang lain, fikirkan tentang pasangan, anak-anak & keluarga anda. 

Sebarang pertanyaan atau untuk order Vivix  boleh terus hubungi saya:
sms|whatsapp : 012-2365414
FB |  FB HANA
emel | hanna.azleen@gmail.com






0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Me

My photo

Assalamualaikum!!! 
Saya Hanna, MamaSaufee. Saya Independent Distributor Shaklee.
Sekiranya anda berminat boleh dptkan Produk Shaklee daripada saya.
Hubungi terus saya:
SMS/Whatsapp/Call : 012 - 236 5414