MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » , » HALAL KE SHAKLEE NI? JOM BACA

HALAL KE SHAKLEE NI? JOM BACA

Written By Unknown on Tuesday, 6 August 2013 | 14:02

Assalamualaikum u ols!
Sure ada yang tertanya-tanya Shaklee ni halal ke? Bagus... Pada sy tu nama nya anda seorang pengguna yg sangat prihatin..
Shaklee merupakan produk keluaran Amerika Syarikat. Maka apabila dipasarkan di Malaysia, pokok utama masalahnya adalah status HALAL. Saya sangat bersyukur kerana ramai yang mengambil berat mengenai masalah ini kerana semakin banyak produk yang diragui status halalnya walaupun dihasilkan di Malaysia.


Shaklee terdapat di pasaran seluruh dunia dan mempunyai rangkaian produk yang banyak. Jika berkesempatan berkunjung ke negara jiran, Singapura pasti anda akan berjumpa dengan produk Shaklee yang tidak terdapat di Shaklee Malaysia. Kenapa?? Ini kerana tidak semua produk Shaklee Worldwide itu halal dan hanya yang mendapatkan status HALAL sahaja dipasarkan di Shaklee Malaysia.


Sijil HALAL terbaru bagi tahun 2013 .Fresh from the oven . Dikeluarkan pada 21 JANUARY 2013.


Islamic Services of America (ISA) adalah satu badan Islam di Amerika Syarikat yang diiktiraf oleh JAKIM.
Boleh lihat di laman web JAKIM untuk meyakinkan diri anda lagi. Lihat mukasurat 18. Senarai ini adalah yang telah dikemaskini pada 31 July 2011.
Senarai Badan Islam Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM boleh cek sini


Biasakan sebelum kita guna apa-apa produk kita cek dulu ada sijil Halal ke x produk tu ye.. jangan pakai rembat jer pakai.


Chaw!


0 comments:

Post a Comment

Popular Posts