MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » , , , » SEO ON PAGE - APA YG PERLU TAHU?

SEO ON PAGE - APA YG PERLU TAHU?

Written By Hana Azleen on Monday, 14 April 2014 | 11:00

Hye readers! 
Hujung minggu hari tu, saya ade kelas Blog & FB Ads dengan team MySuperb Famili.
Apa yang saya sharing arini adalah pasal BLOG. walaupun sikit tp ia mungkin berguna untuk new beginner. 
1. Create Blog - Blogspot or Wordpress
2. Writing blog post
3. SEO
Tips untuk tulis blog cara saya :
* Update blog/entri setiap hari dalam masa 3bulan
* Tajuk setiap entri tidak boleh lebih daripada 90 karakter (huruf) - means the 6-9 words sahaja.
* Jangan tulis entri blog palsu /info yang tipu/infu yang mengelirukan.
* Menulis dari hati  - cerita apa yang anda suka.
-cerita psl produk (sekiranya anda menjual produk)
-cerita pasal kebaikan produk yang dijual
-cerita aktiviti seharian 
* Letak gambar or letak video yang menarik tp harus exlain. (klu nk letak gmbr jer upload la kt Instagram ye kwn-kwn. tp upload kt instagram pun u ols mesti ltk caption wpun u ols type No Caption)
* Tajuk entri kena relevant dgn content yang akan ditulis.
* Lagi banyak kita menulis lagi banyak info yang disalurkan lagi banyak kita akan dapat traffic & senang naikkan entri ke no 1 - make sure penulisan kita menarik..
Kena ada Blog Plan la baru teratur. (Blog saya pun nk kena edit balik ni - agk mcm dah xbest kn? hahaha)

SEO yang perlu anda tahu:
secara ringkasnya SEO tujuannya adalah untuk menarik TRAFIK bc blog kita.
Apa itu TRAFIK? - TRAFIK ni adalah pengunjung/pembaca blog kita.
Dengan teknik SEO ni ia membolehkan blogger mendapatkan trafik secara berterusan untuk jangka masa pendek & masa panjang.
But then walaupun SEO kita bagus gempak, kena ingat ya CONTENT IS A KING.
isi entri kita kena padat dan bermanfaat.
KEYWORD adalah key to success. Marilah kita kaji sama-sama ye kawan-kawan.
SEO ni ada 2 factors : SEO ON PAGE & SEO OFF PAGE.

75% keutamaan diberikan pada SEO ON PAGE.

Info lanjut pasal SEO jom klik MUDAH STUDY
BEST! Sharing ilmu dgn yg lain kan.bukan kena bayar pon free jer. Kalau xde sharing ni mesti xdapat ilmu baru dr yang lain. Tq Mami Sarah invite and bg peluang nih.
Pinjam gambar eh ..


Get ready ape yg patot

1st time ni 

Sharing teknik SEO 2014

Q&A Session
Alahai... dapat gift plak pas bg talk














Leader MSF - Kak Siti
Kami MSF Team!
My Superb Family
Jom sertai kami untuk jana pendapatan dengan SHAKLEE






0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Me

My photo

Assalamualaikum!!! 
Saya Hanna, MamaSaufee. Saya Independent Distributor Shaklee.
Sekiranya anda berminat boleh dptkan Produk Shaklee daripada saya.
Hubungi terus saya:
SMS/Whatsapp/Call : 012 - 236 5414