MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » , » SECANTIK MATA HELIZA HELMI : CARATOMAX VITAMIN UNTUK MATA

SECANTIK MATA HELIZA HELMI : CARATOMAX VITAMIN UNTUK MATA

Written By Hana Azleen on Friday, 11 October 2013 | 12:14


U ols!

Sekarang nih kan semua orang berlumba-lumba nak kurus selim melim gitu..
hehehe ada buat senaman x? Jangan diet berlebihan jer tp xbersenam. Ambil la sedikit masa 10-20 minit utk kita bersenam dari duduk mengadap Social Networks kegemaran anda. Hehehe..

Cantik kn? Mata die ni ASLI tau..

Ok sebut pasal senaman ni kan, tau x bukan anggota badan jer yang perlukan senaman. Mata pun perlukan senaman tau.

Apa yang kita boleh buat?

1. Pergi ke luar rumah, lihat satu objek berdekatan dengan anda, kemudian slow-slow lihat objek yang lebih jauh, jauh sikit, jauh lagi dan jauh sejauh-jauhnya.. Ulang proses tu sampai naik bosan dan sekiranya dalam masa tengok objek yg paling jauh ada pulak objek yg menarik perhatian boleh lah fokus pandangan pada objek yang tertarik lagi menarik tuh.

2.Haaaa ni cm lawak. ok gerakkan mata (dua-dua belah) ke kanan..... pastu ke kiri.... pastu ke atas... pastu ke bawah.... pastu ulang and buat secara laju pantas. Pening x? 

3.Bagi yang suka mengadap komputer, smartfon, television agak-agak mata dah layu dah rasa penat yg amat tp xboleh nk tidur kn.. pergi la keluar rumah/ofis tengok benda-benda hijau mcm pokok. Released kan tense pd mata yang penat tuh. sesungguhnya warna hijau itu menenangkan bukan?


Entry kali ni nk share ngn u ols psl Vitamin mata. Setakat ni feedback customer amat memuaskan.lagi-lagi yg power cermin mata dah turun tuh... sangat lah surprise.

Nilah vitamin nya : CAROTOMAX




Caratomax yang dirumus khas oleh Shaklee merupakan gabungan enam karotenoid terbaik iaitu alfa-karotena, astaxanthin, beta-karotena, lutein, likopena, zeaxanthin yang melengkapkan faedah karetenoid untuk keperluan manusia.


Caratomax yang sangat istimewa ini diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran yang turut berperanan sebagai antioksidan iaitu rumpai laut, Tomato bukan GMO, Biji anggur, Pot /marigold, Epal, Strawberi, Minyak Sawit, Fava D'anta, Brokoli, Cantaloupe, dan Carrot. Caratomax membekalkan lebih 13mg (21,500IU) karatenoid penting untuk keperluan tubuh terutama mata. 

Istimewanya, buah-buahan dan sayuran yang digunakan ditanam secara organik dari pemilihan biji benih hingga penuaian dan pemprosesan yang amat dijaga untuk memastikan khasiat buah-buahan dan sayuran tidak terjejas dan kekal semulajadi (tidak ditambah perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan)


MANFAAT CARATOMAX SHAKLEE

> Lebih Selamat Dari Vitamin A
Vitamin A ditemui pada tahun 1912 dan merupakan vitamin terawal yang ditemui oleh 
saintis. Namun begitu, sekiranya diambil secara berlebihan akan menjadi toksik kepada 
tubuh. Kemudian, hasil penyelidikan saintis mendapati pengambilan beta-karotena 
yang merupakan alternatif penggantian vitamin A didapati lebih selamat kepada 
kesihatan manusia

> Mempertingkatkan Penglihatan
Menghasilkan 'visual ungu' yang mengekalkan tahap penglihatan yang bagus 
dalam persekitaran yang gelap. Carotamax membantu menyelesaikan masalah 
penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism,
xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak(selaput mata), 
eye bags dan gegelung hitam di bawah mata.

> Meredakan Penyakit Kulit
Pengambilan yang konsisten dapat melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile 
plaque (nyanyuk), kulit kering, kulit gugur dan jerawat. Penggunaan Carotomax 
pada bahagian luaran boleh merawat pustule (jerawat biasa), scabies(kegatalan 
pada kulit), dan ulser kulit.

> Melindungi Epithelial
Memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus perut, paru-paru, bronkitis, 
pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

> Melawan Kanser dan Oksidasi
Pengambilan secara konsisten dapat mengukuhkan sistem imun tubuh, melambatkan
proses penuaan dan menyekat aktiviti penyebab kanser dan menghalang sel-sel 
kanser. Carotmax juga dapat mengurangkan risiko kanser terutamanya kanser 
paru-paru dan payudara. Carotomax juga dapat mengurangkan radikal bebas 
dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida dari tubuh.

> Menghalang Infeksi
Meransang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi 
penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma dan selesema.

> Menggalakkan Perkembagan Tumbesaran Yang Normal dan Sihat
Meransang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi 
rambut, kulit, membran mukosa, gigi dan gusi serta sistem reproduksi yang sihat. 
Caratomax juga membantu dalam penghasilan sperma yang sihat.



Retail Price:
CAROTOMAX RM 74.00


untuk order:
sms|call|whatsapp saya: 012-2365414
emel | hanna.azleen@gmail.com

FB | FB HANA

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Me

My photo

Assalamualaikum!!! 
Saya Hanna, MamaSaufee. Saya Independent Distributor Shaklee.
Sekiranya anda berminat boleh dptkan Produk Shaklee daripada saya.
Hubungi terus saya:
SMS/Whatsapp/Call : 012 - 236 5414