MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » , » Cerai Susu masa Saufee 2tahun 1bulan

Cerai Susu masa Saufee 2tahun 1bulan

Written By Hana Azleen on Friday, 7 March 2014 | 12:00




Anak mama ni makin manja after 2 years pastu byk sangat cakap n suka ajuk apa org tua cakap. Hehehehe.

Nak tau x seperkara lagi? Saufee dah x nyusu badan!
Alhamdulillah saya berjaya cerai susu. Namun, pelbagai halangan dan dugaan. Sekarang pun dugaan masih ada (sob.sob.sob)

Antara tips saya cerai susu:
1. Jangan ingatkan psl nyusu or jangan tanya-tanya.
cth: baby nk enen? Haa.. xpayah la tny-tny cmtuh dah
2. Cuba ubah b4 tdo bc kn buku utk baby or tgk tv sm2 sampai terlelap.
3. Letak/sapu bnda yg die xsuka dkt tits. 
cth: Asam Jawa, kopi, garam, jadam, belacan
sume ni boleh ltk tp make sure tits xluka b4 letak. (sy dah menanggung kesakitan ini. sbb nk sgt cerai susu sampai xpeduli apa akn jadi. tolong eh kwn2 pasti kan perkara ni. and once da ltk baby hisap n die xnk cpt2 gi basuh tits tu)

Yang penting korang kena:
1. Kuat Semangat
2. Sabar walaupun sedih
3. Jangan nangis bila tgk baby nangis meraung-meraung nk enen
4. Hati kena kental/kering
5. Explain setiap hari dkt baby kenapa xleh enen dah

Semoga dipermudahkan segalanya ya. dan semoga saya cepat sembuh dari kesakitan ini.

0 comments:

Post a Comment

Popular Posts

About Me

My photo

Assalamualaikum!!! 
Saya Hanna, MamaSaufee. Saya Independent Distributor Shaklee.
Sekiranya anda berminat boleh dptkan Produk Shaklee daripada saya.
Hubungi terus saya:
SMS/Whatsapp/Call : 012 - 236 5414