MAMASAUFEE PENGEDAR SAH SHAKLEE SEJAK 2012 - KEKAL AKTIF

Home » » B-Complex BUKAN untuk gemuk semata-mata !!!

B-Complex BUKAN untuk gemuk semata-mata !!!

Written By Unknown on Tuesday 21 May 2013 | 10:29


Ada segelintir yg mengatakan vitamin b-complex boleh menyebabkan kegemukan kerana selera makan juga akan naik, sebenarnya ini adalah mitos semata2 kerana dgn pengambilan vitamin yg betul, b complex sebaliknya mempunyai byk kebaikan utk sistem dalaman kita
B- Complex terkenal sebagai supplemen anti-stress, dengan mengambilnya sebiji sehari terutama pada wanita selepas pantang dapat mengurangkan tekanan dan mengelakkan masalah depresi. Bagus juga untuk warga kerja yg balik kerja lmbt stress dengan kerja tmbh lg dengan stress Trafic jem…… Aduh!!!!
Kandungan dalam vitamin b complex shaklee
 Vitamin B kompleks adalah merupakan gabungan dari beberapa vitamin yang larut air. Komponen B kompleks terdiri daripada: 
1. B1 (thiamin)
2. B2 (riboflovin)
3. B3 (niacin)
4. B5
5. B6 (pyridoxine)
6. B12 (cobalamine)
7. Acid folic
8. Asid panthothenic
9. Biotin
Setiap komponen dalam vitamin B kompleks memiliki fungsi khusus. Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat. Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia.
Kekurangan vitamin B kompleks boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.
Selain itu, kekurangan vitamin B kompleks juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B kompleks akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung

Selain lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang penting termasuk 100% nilai harian BIOTIN, ia juga
-mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. 
-mudah di telan. 
-B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.**
-Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh. Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg

** Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Call/whatsapp/sms: 012-2365414
Emel: hanna.azleen@gmail.com


0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

Popular Posts